Hjorten 2

Trots sin centrala placering har du naturen inpå knuten och fastigheten är omgärdat av grönska. De rymliga lägenheterna varierar i storlek, från 1 rok till 4 rok. Alla lägenheter har generösa balkonger och de flesta lägenheter har utsikt både över sjön och skidbacken.

Europa 1

Huset totalrenoverades 2018-2019 och det byggdes totalt 10st nya lägenheter. Vi har bevarat så mycket av husets historia som varit möjligt och det har bidragit till fantastiska lägenheter. Lägenheterna är utöver vanlig köksutrustning försedda med diskmaskin och mikrovågsugn. Badrummen har golvvärme, klinkers, kakel, tvättmaskin och torktumlare. Juni 2019 var det inflyttning för de nya hyresgästerna och vi hoppas att dem är lika glada över fastighetens upplyft som vi är! 2019 blev huset utsett till årets hus och kommitténs motivering var:

___________________________________________________________

”Europa 1 – Hällströmska huset eller Hällströms hörna har genomgått en ambitiös renovering och ombyggnad både in- och utvändigt. Val av material och utförande har gjorts med stor noggrannhet och känsla.Byggnaden har tagit vara på kulturhistorien på ett föredömligt sätt. Stomme är av trä, fasaden av puts. Fönstren är nytillverkade men tidstypiska och är av typen flaggfönster. Taket är av tvåkupigt tegel, något som användes och ska användas oftare. Innergården har ett befintligt uthus/stallbyggnad som är målad i tidstypisk kulör. ”Golvet” på innergården är det befintliga och består av gatsten och kullersten.Bedömningsområdena är uppfyllda det vill säga byggnaden visar på gott byggnadsskick, stilkänsla, hållbart byggande, miljöanpassning och har tagit kulturhistorisk hänsyn. Man har även lyckats med att uppfylla sammanhang till övrig omgivning, helhet och idé, skala, funktion och inte minst har byggnaden tagit hänsyn till sunda material och lösningar.”

Adjunkten 7

På Rektorsvägen i Ulricehamn uppförde vi tolv moderna lägenheter för både unga och äldre, där inspiration hämtats från byggnadens industriella historia.

Flertalet av lägenheterna har rymliga balkonger i soligt läge – vissa med utsikt över Åsunden. Mot insidan har huset i stället stora uteplatser mot den grönskande innergården med blommande träd och buskar.

Detta projektär nu avslutat.

 

Storken 1

Fastigheten är centralt belägen intill stadshuset och med Folkets hus (med Ulricehamns enda biograf) snett över gatan. De flesta lägenheterna i huset är stora med högt i tak. Några av dem har till och med öppen spis. Alla lägenheter har nya, kaklade badrum. Under 2013 renoverades och målades trapphusen och alla lägenhetsdörrar byttes. 2014/2015 byttes alla badrumsstammar och badrummen nyrenoverades. Nu har alla lägenheter tvättmaskin och torktumlare.

523 30 Ulricehamn, Sverige

Persien 1

Huset är byggt år 1921 och ritat av arkitekt Ernst Torulf. Byggnaden har klara arkitektoniska kvaliteter och är mycket tidstypisk såväl till utformning som till material, vilka består av tegel och detaljer i natursten. Ursprungligen innehöll byggnaden post- och bankverksamhet. Fastigheten är belägen mitt i centrum och innehåller idag en restaurang och sex lägenheter. Lägenheterna är nybyggda tvåor och inflyttning var april 2015.

Kina 11

Fastigheten är centralt belägen med endast 200 meter till gågatan. Flera av lägenheterna har sjöutsikt. Det är ett populärt hus att bo i och flera hyresgäster har bott här i över 20 år. Det finns en stor och fin gräsmatta för barnen att leka på och gott om parkeringsplatser. Närheten till centrum och lägenheternas varma känsla gör att det sällan finns några lediga lägenheter.  Nybyggnadsår 1863 och om och tillbyggd 1930, 1963 och 1996. Under 2013 renoverades och målades trapphusen, alla  lägenhetsdörrar byttes och huset fick nytt tak.

Europa 2

Huset totalrenoverades 2010-2011 och det byggdes 12 nya lägenheter. Det installerades hiss och alla lägenheter fick stora balkonger både mot gågatan och Bogesundsgatan. Lägenheterna är charmiga och gamla tegelväggar har blandats med övrig nybyggnation. Alla lägenheter är utöver vanlig köksutrustning försedda med diskmaskin, tvättmaskin, torktumlare och mikrovågsugn. 2011 blev huset utsett till årets hus och kommitténs motivering var:

”Ett flerbostadshus som genom ombyggnad och renovering återfått sin karaktär av 1920-talshus. Byggnaden har försetts med tidstypiska balkonger, fasaden mot gården har fått en ansiktslyftning, det gamla gårdshuset tillsammans med utemiljön mot Bogesundsgatan framträder och gör baksidan till en framsida. Byggherren har på ett förtjänstfullt sätt bidragit till att öka utbudet av attraktiva, centralt belägna lägenheter i staden.”

Eken 13

Byggnaden fick nya fönster 2008 och alla lägenheter har kaklade badrum. Mysiga lägenheter med charm. Alla lägenheter har kabelteve och indraget bredband med möjlighet att teckna upp till 100 Mbit. Runt fastigheten finns härliga grönområden och gott om parkeringsplatser. Under 2013 renoverades och målades trapphusen och alla  lägenhetsdörrar byttes.

523 32 Ulricehamn, Sverige